Madame Picasso - recenze

26. ledna 2016 v 13:07 | Infinity |  Knihy a mé recenze
Jsem moc ráda, že se mi do rukou dostávají jen samé literární skvosty, mezi nimiž rozhodně nesmí chybět ani nádherný a poutavý román Madame Picasso. Pokud vás zajímá kus Picassova života, jeho umělecký vzestup a jeho největší obavy, tato kniha je rozhodně pro vás. Musíte mít také rádi příběhy o lásce, protože tohle rozhodně příběhem jedné velké lásky je!

Každý v životě narazí na tu osudovou lásku, na kterou poté už nikdy nezapomene. Světoznámý malíř Pablo Picasso ji našel v Evě Gouelové. Eva byla obyčejnou dívkou, která unikla od svých rodičů z Polska do centra francouzské metropole. Jejím snem bylo proniknout do uměleckého pařížského světa. Na úplném začátku své cesty se stává pomocnicí kostymérky ve známém Moulin Rouge, postupem času se ale díky své houževnatosti dostává na vyšší post, získává spoustu užitečných kontaktů a naučí se žít v tak mocném městě, jako je Paříž. Popisy tohoto nádherného města v nás vyvolávají pocit, jako bychom se procházely po jeho uličkách a nasávaly tehdejší kouzelnou atmosféru.


Jednoho dne Eva narazí na Pabla Picassa a teprve v tu chvíli se celý její život obrací vzhůru nohama. Oba dva se do sebe zamilují na první pohled. I když Pablo žije s Fernande Olivierovou dlouhá léta a všichni jeho významní přátelé, ji berou jako neodmyslitelnou součást jeho samotného, láska k Evě je tak velká, že se vztahu s Ferande vzdává. Eva to zpočátku nemá snadné, musí si jeho přátele, jako byla například Getrud Steinová nebo Apollinaire získat, ale díky její úžasné a vřelé povaze se jí to časem podaří. Eva totiž dokáže to, co nezvládla žádná jiná žena v jeho životě, dokáže Picassa zkrotit. Ukáže mu tu správnou životní cestu a stane se jeho vším.

Láska Pabla a Evy je tak silná, že dokáže překonat všechny nesnáze, které se jim během jejich vztahu staví do cesty. Mezi nimi je jak něžný cit, tak vášeň a porozumění. Celý tento příběh o lásce je prostoupen také uměním, které Pablo vytvářel a které v jeho životě znamenalo tolik.


Po přečtení tohoto životopisného románu vím, že si tento literární žánr naprosto získal mé srdce. Najednou jsem dostala chuť dozvědět se toho o Picassovi ještě víc, než ukrývá tato kniha. Celkově toto dílo hodnotím jako jedno z nejkrásnějších, které se mi kdy dostalo do rukou. Madame Picasso mi rozšířila obzory, zpříjemnila mi spoustu chvil a nakladatelsví Metafora opět nezklamalo. Přesvědčilo mě opět, že vydává jen skvostné literární kousky.

Hodnotím tuto knihu pěti hvězdičkami z pěti, protože je naprosto dokonalá a dotkne se vás. Zaručeně na ni nikdy nezapomenu! :-)

Mockrát bych chtěla poděkovat nakladatelsví Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Monika - Rozesivacka Monika - Rozesivacka | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 21:26 | Reagovat

Už druhé nadšené doporučení na tuhle knížku, budu muset poprosit v knihovně, ať ji objednají :) Mám ráda takové podobné biografické romány - třeba Žízeň po životě o van Goghovi byla skvělá. Díky za tip!

2 Beatricia Beatricia | Web | 26. ledna 2016 v 21:50 | Reagovat

Už jsem četla velmi kladné hodnocení na tento román. Máš štěstí, že dostáváš recenzní výtisky od nakladatelství. Snad bude v naší knihovně. :-)

3 *Shock *Shock | Web | 27. ledna 2016 v 18:05 | Reagovat

Slyšela jsem o této knize hrozně moc skvělých ohlasů. Přemýšlím, že bych si ji přidala do knižní výzvy :)

Skvělá recenze :)

4 Bookeaterka Bookeaterka | Web | 27. ledna 2016 v 20:30 | Reagovat

Nepatřím sice zrovna mezi Picassovy obdivovatele, ale životopisné knihy mám obecně velmi ráda a tak i když dávám přednost spíše slavným muzikantům, pro Madame Picasso bych si mohla najít v tomto roce čas. Co jsem se dívala má i na databázi knih poměrně vysoké hodnocení a musím říct, že tvá recenze mě spolehlivě nalákala. :-)

5 Elis Elis | Web | 28. ledna 2016 v 12:15 | Reagovat

Tak tu nutně potřebuji! Miluji tvé recenze :)

6 Casion Casion | Web | 28. ledna 2016 v 13:42 | Reagovat

O tejto knihe som už veľa počula a všetci ju len chvália :D Takže musí byť vážne dobrá, ak sa s ňou stretnem rada si ju prečítam :-)

7 Nikola Nikola | 28. ledna 2016 v 18:51 | Reagovat

Mám doma knihy z tohoto nakladatelství - jsou velmi dobré - máš pravdu. :-)
Tvá recenze, mě velmi zaujala, takže se po knížce podívám - mám teď za sebou také skvělé knihy, které se strašně dobře četly - doslova jsem je hltala! Dostala jsem je pod stromečkem a přečetla ani ne za měsíc - velice mě zaujala kniha Mrs. Poe - miluji Poea, ač to byla napůl fikce, přesto se mi ta kniha moc líbila - doporučuji. Spokojená jsem byla i po přečtení Sněží, sněží... - čtivé a zábavné. A moje poslední kniha, byla Na dně v Paříži a Londýně - jedna z nejlepších knih, které jsem četla.
Takže jsem teď taky četla samé dobré knihy - všechny ti doporučuji, pokud jsi je ještě nečetla. Teď doufám, že seženu Madame Picasso co nejdřív a že s tím, co mám v knihově do zásoby, budu stejně spokojená, jako s těmi posledními. :-)

8 Leaness Leaness | Web | 30. ledna 2016 v 21:03 | Reagovat

Musím říct, že mě kniha zaujala - a to poslední dobou vyhledávám jiné žánry. Určitě si dám knihu do seznamu, abych věděla, co mám číst příště. :-)
Poslední asi tak rok, fakt baštím Keplerovky, protože se dost ráda bojím. :-D
Moc ti děkuji za návštěvu mého blogu a rozhodně budu ráda, když se na něj vrátíš! :-)
Hodně zdaru! :-)

9 Alice Alice | Web | 31. ledna 2016 v 9:11 | Reagovat

Moc pěkná recenze, kniha mě vážně zaujala! Děkuji
Ps: moc pěkné fotky :-)

10 Lucy Lillianne Lucy Lillianne | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 10:58 | Reagovat

Máš krásné fotky :-) To chci taky umět :-P

11 Van Vendy Van Vendy | Web | 5. února 2016 v 16:24 | Reagovat

Tohle vypadá vážně slibně i atraktivně.
Navíc i podle komentářů vidím, že kniha je i dobře hodnocená.
Líbí se mi i obal knihy, decentní a přitom poutavý. Další prima tip do seznamu!

12 Péťa Péťa | Web | 6. února 2016 v 18:13 | Reagovat

Waw, to vypadá jako skvělé počtení. O Pabla Picassa jsem se zajímala jen okrajově, jeho dílo mě zase tam moc nedostalo, mám raději jiné umělecké směry, ale stejně to je hodně lákavá! To jsi mě zase navnadila :) ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama