Ryba jménem Ian - recenze

15. prosince 2015 v 16:11 | Infinity |  Knihy a mé recenze
V poslední době mám štěstí na samé skvělé knihy a Ryba jménen Ian mezi ně rozhodně patří. Je to přesně ta kniha, která vás nenechá spát a vy musíte otáčet stránku za stránkou a postupně zjišťovat, jak to bude dále s hlavními protagonisty, kteří jsou naprosto výjimeční a vy si aspoň jednoho z nich zamilujete a budete s nimi prožívat jejich úžasně zajímavé životní cesty.

Příběhem nás provází zlatá rybka Ian. Ta se rozhodne, že už chce na svobodu a pustí se střemhlav z 27. patra. Jak padá dolů, stíhá sledovat, co se děje za okny té velké budovy. Poznáváme tedy několik naprosto odlišných osobností. Padoucha Connora Radleyho, který je lamačem dívčích srdcí a až příliš pozdě si uvědomí, že přímo před sebou měl celou dobu svou životní lásku. Dále je tu Katie, která se bezmezně zamiluje do Connora, ale on si její lásku rozhodně nezaslouží. Dva samotáři Jimenez a Garth, jejichž cesty směřují tam, kam by ani jeden z nich nečekal. Těhotná Petúnie Dalila se silnými kontrakcemi a žádnou pomocí nablízku. Pak také poznáváme malého kluka Hermana, přesvědčeného o svém cestování v čase. Herman je postaven před spoustu těžkostí ve svém životě a je velice statečný. A nakonec se tu objeví zajímavá postava Clarie, která už několik let není schopna vylézt ze svého bytu. Zajímavé je také to, že se všichni zmínění spolu setkávají a náhodně na sebe narazí a změní se jim tak jejich životy. Všechno do sebe najednou pasuje jako puzzle.



Všechny tyto postavy se nám postupně odhalují a my zjišťujeme, proč se zrovna nacházejí v takových životních situacích a co jim předcházelo. Jedná se o velice zajímavé lidské osudy, dalo by se říct přímo výjimečné. V této knize se míchá spoustu různých pocitů jako je smutek, osamělost, naděje, zoufalství nebo láska. Každá postava si prochází nějakým smutkem a kapitoly s rybičkou jsou jediné opravdu úsměvné.

Tato kniha si mě prostě získala, omotala kolem prstu a já jsem ji nemohla jen tak odložit. Rychle mě vtáhla do děje a ani chvíli jsem se při četbě nenudila. Autor Bradley Somer je rozhodně výjimečný svým stylem psaní a umem vytvořit tak uvěřitelné postavy, které jsem si moc oblíbila. Ta myšlenka, že každý si prochází nějakým trápením nebo uvnitř sebe něco skrývá se mi opravdu líbila. Činí z této knížky výjimečné čtivo, které vás dostane svou atmosférou, kterou jsem nasávala po otočení každé stránky.


Rozhodně doporučuji toto skvostné literární dílo Ryba jménem Ian, protože jsem si jistá, že si své čtenáře získá a jsem přesvědčená, že se setká většinou s kladnými ohlasy. Ode mě dostává čtyři hvězdičky z pěti. Touto knihou byste určitě udělali radost svým blízkým jako dárečkem k Vánocům.

Mockrát bych chtěla poděkovat nakladatelsví Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Adris Adris | Web | 15. prosince 2015 v 18:47 | Reagovat

Prima, tu si koupím:)

2 Van Vendy Van Vendy | Web | 17. prosince 2015 v 13:02 | Reagovat

Tohle vypadá taky dobře, vážně dobře. Zajímavé téma, které by se dalo i zfilmovat. Určitě se po ní podívám! :-)

3 Casion Casion | Web | 17. prosince 2015 v 13:13 | Reagovat

O tejto knihe som ešte nepočula a teší ma, že som vďaka tebe a tvojej recenzii na ňu narazila :-)
Zaujal ma námet a hoci takéto knihy obvykle nečítam, táto ma zaujala :-)

4 Nikola Nikola | 17. prosince 2015 v 16:36 | Reagovat

Škoda, že jsem recenzi nečetla dřív - podívala bych se po knize v knihkupectví, když jsem včera měla možnost... To nevadí, do konce roku, si určitě ještě něco koupím a když ne, podívám se po ní v příštím roce. :-)

5 I r i s I r i s | Web | 18. prosince 2015 v 18:57 | Reagovat

Jé, podle tvého popisu to zní jako knížka přesně pro mě :-) Díky za tip, poohlédnu se po ní.

6 Lenuš Lenuš | Web | 19. prosince 2015 v 15:12 | Reagovat

Viděla jsem soutěž o tuto knihu, ale nějak mne nezaujala -.-"

7 werangummi werangummi | Web | 19. prosince 2015 v 19:12 | Reagovat

O této knize slyším poprvé, každopádně už jenom její přebal mě zaujal a podle toho, co jsi o ní napsala, to vypadá na fajn knížku:) Pěkný tip, zapisuji si ji na svůj wishlist, doufám, že se mi naskytne příležitost si předčíst, krásná recenze:)

8 steel32 steel32 | Web | 20. prosince 2015 v 17:37 | Reagovat

nejdřív jsem si myslela, že je to nějaká dětská knížka :DD
ale ten příběh zní docela fajn, nic tupě neříkajícího :D

9 Kája Kája | Web | 20. prosince 2015 v 21:51 | Reagovat

Tak o této knize jsem prozatím neslyšela (jako o dalších, které postupně objevuji díky tvým knižním recenzím, až se stydím :-D), ale vypadá dobře. Už jen podle obalu bych si ji koupila!

10 Allex Allex | E-mail | Web | 21. prosince 2015 v 14:19 | Reagovat

Tato kniha vypadá zajímavě.. Asi si ji budu muset přečíst :-D :))

11 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 21. prosince 2015 v 20:01 | Reagovat

Tak tu musím mít :-) už jsem viděla několikrát na blogách :-)

12 Beatricia Beatricia | Web | 22. prosince 2015 v 7:53 | Reagovat

O této knize jsem hodně slyšela i četla pochvalné recenze, takže ji mám už dlouho na svém Mustread listu.
Přeji ti krásné prožití Vánoc v radosti a spokojenosti a do nového roku  zdraví, štěstí, dobrou náladu a v neposlední řadě stálou lásku. ♥♥♥

13 Lofn Lofn | Web | 23. prosince 2015 v 18:56 | Reagovat

Krásné Vánoce,hodně splněných přání a krásných zážitků přeje Lofn.

14 Casion Casion | Web | 24. prosince 2015 v 10:41 | Reagovat

Zvončeky už zvonia a ihličie vonia,
svetlo sviečok mihotavé,
Vianoce k nám prišli práve.
Preto sviatky krásne maj,
v pohode ich prežívaj.
Krásne prežitie vianočných sviatkov, hromadu skvelých darčekov a úsmev na tvári praje

Casion
my-fantasydream.blog.cz

15 Ettelwen Ettelwen | Web | 4. ledna 2016 v 17:28 | Reagovat

Touto knihou jsem byla naprosto okouzlena, rozhodně se k ní dříve či později zase vrátím :)

16 Alice Alice | Web | 31. ledna 2016 v 9:16 | Reagovat

Ty máš dokonalý blog! Moc pěkný, navíc takovouhle rubriku, kterou by psal vrstevník, strašně dlouho hledám :-)!! Huráá

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama