Rio - recenze

12. srpna 2012 v 20:28 | Infinity |  Filmy a mé recenze
Rio - Animovaný/ Dobrodružný/ Komedie/ Rodinný
USA, 2011

  • Režie: Carlos Saldanha
  • Hudba: John Powell
  • Hrají: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway (hlavní postavy filmu)


Už jsem dlouho nenapsala žádnou recenzi, tak jdu na to. :-)
Tento film jsem schopná si pustit klidně 5x za týden. Vždy mě dokáže rozveselit a úplně se odreagovat. I když si možná řeknete, proč v mém věku (19 let) sleduju pohádky, mám pro to jednoduché vysvětlení, někdy není na škodu se vrátit do dětství a pustit si méně náročný film. :D


Film Rio je o papouškovi Modrý ara, který se jmenuje Blu a žije v malém americkém městě Minessota se svou paničkou Lindou. Linda ho zachránila před pašeráky, kteří ho unesli z brazilské džungle, kde měl původně vyrůstat. Blu se díky Lindě má jako v bavlnce a až příliš zdomácní. A to natolik, že se nenaučil létat. Jednoho dne do knikhupectví, kde Linda pracuje a zároveň bydlí, zavítá zvěrolékář Tulio. Nemůže uvěřit, že nalezl Blua, který je podle něj druhým papouškem svého druhu. Žádá Lindu, aby odjela se svým papouškem do Ria de Janeira, kde se nachází Perla, s kterou Tulio potřebuje Blua spárovat, aby tak mohl zachránit druh. Linda chvíli váhá, ale nakonec se rozhodne, že do Ria odjede. Návštěvou Ria začíná akčnější část filmu. Poté, co je Blu vpuštěn do klece k Perle, obrací se jeho doposud klidný život vzhůru nohama.


Perla se z klece pokouší dostat, ale Blu nedokáže pochopit proč. Perla touží po svobodě, chce žít v džungli, kam patří. Do laboratoře se ale vloupá pašerák, který tyto vzácné papoušky unese. Zde se setkáváme se zápornými postavami filmu. Tyto postavy touží po penězích, které mohou získat prodejem Blua a Perly. Modrým ara se však povede dostat na svobodu, ale problém je v tom, že jsou k sobě připoutáni železnými okovami, takže všude musí být spolu. Nevýhoda pro Perlu je v tom, že Blu neumí létat. Kvůli tomu se dostávají do mnoha nebezpečných situací, kdy téměř bojují o život. Blu se postupem času do Perly zamiluje a Perla do Blua také, i když působí velmi chladně. Během své cesty poznávají nové přátele (Luize,Nica, Rafaela, Pedra - městské ptáky a buldoka), kteří jim pomůžou se z pout dostat. Když už jsou oba papoušci z pout vysvobozeny, Perle se do cesty dostane Niguel, zlý papoušek kakadu, který pracuje pro obchodníky se zvířaty a opět se Perla a Blu dostávají do nebezpečí.


Linda a Tulio pátrají po Bluovi a Perle a v té době, kdy už skoro přestanou doufat, se na karnevalu, který se koná v Riu každoročně oba objeví. Linda však Blua nedostane, on je totiž u zlých únosců a snaží se dostat opět do bezpečí.
Podaří se mu to? Dostane Linda zpět svého milovaného papouška a naučí se Blu létat? Dají se Perla a Blu dohromady? To vše musíte zjistit vy sami. :D
A jestli jste film viděli.. Líbil se vám, vrácíte se k němu rádi?

Film je také zajímavý tím, že je zde mnoho pěkných písniček a některé písničky zpívají zmiňované postavy filmu. Mně osobně se na filmu také líbí český dabing a panoramatické pohledy na krásné Rio de Janeiro. :-)


Moje oblíbená scéna.

Infinity
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Em Age Em Age | Web | 12. srpna 2012 v 20:57 | Reagovat

Jo, na to jsem recenzi už viděla, hrozně to chci vidět, ale ještě jsem si to nestáhla. -_-

2 Jimmy Mindfuck Jimmy Mindfuck | Web | 13. srpna 2012 v 11:57 | Reagovat

Ještě jsem to teda neviděla, ale je to hrozně roztomilé. :)

3 Aw. Aw. | Web | 13. srpna 2012 v 13:24 | Reagovat

To jsem kdysi viděla na HBO. Typická kreslená pohádková komedie. :)

4 Em Age Em Age | Web | 13. srpna 2012 v 13:39 | Reagovat

Jsem strašně ráda, že se ti moje poezie pořád ještě líbí, mám dojem, že se můj blog mění na veršovací blog občas, no. :D Musím to trochu zredukovat, ale já jsem tu básničku vymyslela včera a úplně mě pohltila, nemohla jsem ji sem nedát. :-) Miluju básničky a jsem ráda, že se ti líbí.
Jinak jsem začala psát pátou kapitolu, je dost napínavá, tak snad se těšíš. :-P

5 M. M. | Web | 13. srpna 2012 v 14:21 | Reagovat

taky jsem ještě nevidela, ale stáhnu si to :)

6 Jíťák Jíťák | Web | 13. srpna 2012 v 14:33 | Reagovat

Jéé. Tak na to se podívám! :) Dlouho jsem neviděla něco animovaného. ;D

7 miss VeЯůů~ miss VeЯůů~ | Web | 13. srpna 2012 v 14:45 | Reagovat

Vypadá to dobřa,už dlouho jsem se na to chtěla podívat,ale nějak na to zapoměla :)

8 Dyidy~ Dyidy~ | Web | 13. srpna 2012 v 14:54 | Reagovat

Viděla jsem to:) Je to super

9 miss VeЯůů~ miss VeЯůů~ | Web | 13. srpna 2012 v 14:57 | Reagovat

Děkuju :)

10 S-hejvi S-hejvi | Web | 13. srpna 2012 v 15:58 | Reagovat

děkuju:)
tenhle film miluju!:D

11 Em. Em. | Web | 13. srpna 2012 v 16:01 | Reagovat

Ještě jsem to neviděla, ale chystám se..:)

12 Cielin Cielin | Web | 13. srpna 2012 v 16:21 | Reagovat

To nejsou jen pohádky :-)
Miluju animáky a Rio patří mezi ně :-)

13 Poe Poe | Web | 13. srpna 2012 v 17:16 | Reagovat

Na tohle jsem chvilinku koukala se sestřenkama a celkem jsem se nasmála :D

14 Little Bit Perfect Little Bit Perfect | Web | 13. srpna 2012 v 20:37 | Reagovat

Děkuju moc :)
Jinak Rio je boží :) strašně ráda na to koukám :)

15 Elíšek Elíšek | Web | 13. srpna 2012 v 20:57 | Reagovat

Zdá se být fajn, škoda že to není v podobě hry :D

16 soni soni | Web | 13. srpna 2012 v 21:18 | Reagovat

ten film vyzerá milo, no zatial som ho nevidela :) trailer aj recenzia vyzerajú zaujímavo :)
aa vďaka ♥

17 Efča Efča | Web | 13. srpna 2012 v 21:49 | Reagovat

je ten film jsem videla:):D
na to že byl animovany se mi dost libil:)

18 Lucí Lucí | Web | 13. srpna 2012 v 21:52 | Reagovat

Hezký film je to:)

19 Jíťák Jíťák | Web | 13. srpna 2012 v 21:58 | Reagovat

:) tak to já jich včera viděla víc, ale bohužel jsem si vždycky něco přála až potom. protože jsme všichni řvali, když jsme jí viděli padat. padaly, ale docela velké hvězdy. krása ale. :)

20 Poe Poe | Web | 13. srpna 2012 v 23:36 | Reagovat

že :D ja bych se s něma ňuchňala furt :)

21 Peppi* Peppi* | Web | 14. srpna 2012 v 1:20 | Reagovat

ďakujem za pochvalu fotiek. :)
aa môže to byť fajn rozprávka. :)

22 coco-ch coco-ch | Web | 14. srpna 2012 v 11:17 | Reagovat

toto som nevidela :) .. takže vďaka za tip, určite si ho pozriem :D

23 Ash Ash | Web | 14. srpna 2012 v 13:23 | Reagovat

=D Ria jsem ještě neviděla ale mohla by to být sranda

24 the lizz. the lizz. | Web | 14. srpna 2012 v 13:48 | Reagovat

děkuju moc :)

25 Jíťák Jíťák | Web | 14. srpna 2012 v 15:20 | Reagovat

Vím vím, že to je těžké. A právě proto mě to zajímalo, co si kdo vybere :D

26 Dainn Dainn | Web | 14. srpna 2012 v 18:25 | Reagovat

Film mám stiahnutý, ale ešte som si ho nepozrela;) No čo počúvam od ostatných, vravia, že je to slabota, tak uvidím;D

27 Matyldakr Matyldakr | Web | 16. srpna 2012 v 19:09 | Reagovat

To jsem viděla jsem takovej blázen, že jsem se na to musela kouknout v angličtině xD

28 Tánka ;) Tánka ;) | Web | 19. září 2012 v 20:00 | Reagovat

Toto je krásna rozprávka :))) veľmi veľmi a hlavne preto lebo sa to odohráva v RIU ;) tam raz pôjdem :) snáď :)

29 Black Blako Black Blako | E-mail | Web | 1. ledna 2013 v 16:15 | Reagovat

Častokrát pri prezeraní filmov, ktoré by som si pozrel, narazím na tento, ale nejakým zázrakom ho vždy preskočím, asi to bude kvoli obálke...
ALe recenzia ma rozhodne prinútila pozrieť si to.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama