500 dní se Summer - má recenze

18. srpna 2011 v 16:23 | Infinity |  Filmy a mé recenze
500 dní se Summer - Komedie/Drama/Romantický
USA, 2009
  • Režie: Marc Webb
  • Hudba: Mychael Danna
  • Hrají: Joseph Gordon - Levitt, Zooey Deschanel (hlavní postavy filmu)

Našla jsem si na internetu recenze kritiků k tomuto filmu a já ji pojmu po svém (recenze obsahuje spoilery).
Na začátku bych se chtěla zmínit o tom, že tento film patří k mým nejoblíbenější. Kdybych si měla vybrat TOP 10 filmů, on bude nejspíš na prvním místě.

Prošla jsem si několika nešťastnými vztahy a zůstala jsem sama se zlomeným srdcem. Když jsem doma smutnila, měla jsem největší deprese, pustila jsem si 500 dní se Summer a najednou se mi vyklouzil úsměv na tváři. A pak mě film dokázal také rozplakat.

Příběh pojednává o Tomovi (Joseph Gordon - Levitt), který pracuje ve firmě na výrobu přáníček. Práce ho nenaplňuje, odjakživa sní o kariéře architekta. Najednou ale do firmy přijde nová posila - Summer (Zooey Deschanel). Kouzelná brunetka s nádhernýma, modrýma očima. Tom se do ní na první pohled zamiluje. Díky ní si zamiluje i svou práci, protože každý den Summer potkává a může na ní oči nechat. Jednoho dne se firma účastní večírku a oba se začnou sbližovat. Jeden o druhém zjišťují, kolik toho mají společného. Tom je do Summer od začátku zamilovaný, Summer ale Toma má jen ráda. Ví o něm, že je skvělý kluk. Jenže z její strany se nezajiskří. Začnou spolu chodit, trávit spolu svůj veškerý čas. Film je protkaný tolika vtipnými momenty. Zároveň je ve filmu pár scén, které mě i po tolika shlédnutích dojímají. Mám na mysli to, jak Tom je Summer odevzdaný, jenže na ní je stále vidět, že on pro ni není ten pravý. Summer Toma ale dokáže také pořádně rozesmát, věnovat mu krásné chvilky.

Také se mi líbí herci ve vedlejších rolích, pěkně dokreslují děj a mají mnohdy vtipné a trefné poznámky. Celým filmem nás provází nádherná hudba, která přesně pasuje k daným pasážím filmu. Další zajímavostí je, že celý film je poskládaný do určitých částí a to tím způsobem, že scény jsou rozdělené na určité dny. Jsme například u dne 250 a z ničeho nic se přesouváme do dne 40, abychom si dotvořily dojem na postavy a celkovou pointu problému.


Jedna z mých nejoblíbenějších scén je ta, kdy Tom si se Summer užije skvělý sex a druhý den jde do ulic, začne tančit, všichni lidi na ulici tančí společně s ním a gratulují mu, jak byl dobrý. Najednou je ale střih o 100 dní později a Tom je naprosto zdrcen, protože Summer mu opět ublížila.


Já osobně mám radši postavu Toma, protože on je tak strašně hodný, milý, příjmný, inteligetní a Summer se naprosto
oddá. Zatímco Summer se celý život vzpamatovává z rozvodu svých rodičů a v jejich vztahu je to znát. Vlastně se nechce pořádně vázat a po tak 300 dnech chození řekne, že jsou jen přátelé a Tom je naprosto zdrcený. Pak se mu přijde omluvit a Tom je opět šťastný. Pak ale Summer najde toho pravého, s Tomem se po několika měsícíh sejdou, ona mu to ani neřekne, užívájí si spolu oslavu svatby jejich kolegyně a on si myslí, že má u ní zase naději. Jenže druhý den zjistí, že Summer je zasnoubená a najednou se ho zmocní nesnesitelné deprese. Tom se dlouze trápí, až přijde na to, že se musí vzpamatovat a jít dál. Začne studovat architekturu, prostě se dá dohromady a nechá práce s přáníčky.


Finální scéna pojednává o tom, že Tom sedí v parku na svém oblíbeném místě, z ničeho nic se tam objeví i Summer a vše mu vysvětlí. Řekne Tomovi, že on prostě nebyl ten pravý. Že si myslela, že pravá láska neexistuje, ale že potkala muže, s kterým je teď šťastně vdaná a že doufá, že jednoho dne Tom bude taky šťastný, ale s jinou. Za vše se mu omluví, Tom pláče a já u této scény taky. Je to moc dojemné.

Co se stane ale úplně na konci musíte zjistit vy sami. :-)
Infinity
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Který žánr filmu je váš nejoblíbenější?

Komedie 22.7% (5)
Horor 40.9% (9)
Drama 18.2% (4)
Romantická komedie 9.1% (2)
Sci-fi 4.5% (1)
Akční 4.5% (1)

Komentáře

1 Lousie Jones Lousie Jones | Web | 18. srpna 2011 v 16:35 | Reagovat

Vypadá to dobře, podívu se na to ,)
Úžasnej design :)

2 M. M. | Web | 18. srpna 2011 v 18:01 | Reagovat

Prečítala som si len začiatok, pretože som zahliadla, že ďalej dej rozoberáš podrobnejšie a ak by som si ho prečítala, nič by som z filmu nemala. Už dávnejšie som prechádzala filmy a natrafila aj na tento, ibaže som ho, ani neviem prečo, len tak preletela. Po tvojej recenzii si ho ale idem hneď stiahnuť. :)
P.S.: Máš na záhlaví Eiffelovku, takže sa sem ešte vrátim :D

3 Infary Infary | Web | 18. srpna 2011 v 18:18 | Reagovat

Já miluju dobré konce!!!! Ten film zní skvěle, už se mi stahuje. Ale neměla bych ho brát moc vážně, protože většina chlapů takových jako Tom nebývá.. =(

4 Infary Infary | Web | 18. srpna 2011 v 18:32 | Reagovat

Ano, dalo by se říci, že se postcrossing stává koníčkem. Je to moc milé, když si takhle s někým posíláš pohledy. A navíc, po celém světě =)

5 Z. Z. | Web | 18. srpna 2011 v 18:33 | Reagovat

vypadá to zajímavě :)

6 Eskandriel Eskandriel | Web | 18. srpna 2011 v 19:08 | Reagovat

Pořád dostávám typy na super filmy a nestíhám koukat:-(

7 Z. Z. | Web | 18. srpna 2011 v 20:22 | Reagovat

vypadá to dobře :)
já mám dneska v plánu opět zhlédnout Forresta Gumpa :) co ty plánuješ?:)

8 Z. Z. | Web | 18. srpna 2011 v 20:34 | Reagovat

jsou to obrázky, ale taky se na to dívat nedá
tak si to užij :))

9 Opicá :D Opicá :D | Web | 18. srpna 2011 v 20:59 | Reagovat

Takže už vím co si stáhnout :)

10 Opicá :D Opicá :D | Web | 18. srpna 2011 v 21:11 | Reagovat

určitě napíšu jenom co se mi povede ho stáhnout :). . .aa tak já ti nějaký písmenko pošlu :D

11 Slečna K. Slečna K. | Web | 18. srpna 2011 v 21:15 | Reagovat

Děkuju.. :D:) joo nákup nových bot to je super nápad!:)
PS: Mám prosbičku, přítel ted dal na blog svoje první fotky tak jestli by jsi je mohla okomentovat aby měl radost a bavilo ho "Blogovat" Ale pšššst :) Děkuju :D:)

12 Opicá :D Opicá :D | Web | 18. srpna 2011 v 21:17 | Reagovat

Dobře dobře :D. . .V stejně nebudu na nic potřebovat:D. . .pokud bych se nerozhodla teda udělat náhrdelník z písmenek a nebylo by to slovo co obsahuje V :D

13 Mini267 Mini267 | Web | 18. srpna 2011 v 21:17 | Reagovat

tento film nepoznám,ale keď som si prečítala o čom je,znie to zaujímavo...ja som bola na pár dní v banskej štiavnici, preto som sa neozvala.ospravedlňujem sa

14 Opicá :D Opicá :D | Web | 18. srpna 2011 v 21:25 | Reagovat

Hážu ho z okna, chytej! :D

15 Mini267 Mini267 | Web | 18. srpna 2011 v 21:28 | Reagovat

bolo tam super.oddýchla som si,nafotila som fotky a navštívila rôzne pamiatky :-)kúpila som sa a ešte k tomu som našla na zemi päť eur.dobre,pozriem :-)

16 Opicá :D Opicá :D | Web | 18. srpna 2011 v 21:36 | Reagovat

No jo, na hod sem nikdy nebyla dobrá :( :D

17 xoxo-lenik xoxo-lenik | Web | 18. srpna 2011 v 21:43 | Reagovat

Podívám se na něho, až budu mít čas :-)

18 Lousie Jones Lousie Jones | Web | 18. srpna 2011 v 21:54 | Reagovat

Jojo:)
Děkuju moc ,)

19 Kikisek Kikisek | Web | 18. srpna 2011 v 22:11 | Reagovat

tak na to se musím podívat :D :)

20 Kestrin Coleridge Kestrin Coleridge | Web | 18. srpna 2011 v 23:02 | Reagovat

STARŠÍ TA PISNIČKA ALE SKVĚLÁ :)

21 M. M. | Web | 18. srpna 2011 v 23:44 | Reagovat

Vypadá to dobře, už stahuju :D

22 sweet-breeze sweet-breeze | Web | 19. srpna 2011 v 0:12 | Reagovat

Ty jo, myslim, že to stáhnu a ještě než půjdu spát kouknu, vypadá to dost dobře!

23 m. m. | Web | 19. srpna 2011 v 8:31 | Reagovat

díky díky! :)

24 kachňa kachňa | Web | 19. srpna 2011 v 9:47 | Reagovat

Pěkná recenze, neviděla jsem to, ale určitě si to časem stáhnu. :-D

25 Thess ♥ Thess ♥ | Web | 19. srpna 2011 v 10:45 | Reagovat

Ten film chci vidět!Podle tvýho popisování to musí být pěkný:)

26 Thess ♥ Thess ♥ | Web | 19. srpna 2011 v 11:11 | Reagovat

To bylo fakt,ale pro mě trauma :DD Když sem ho tam viděla ;DD..
Podívám;)

27 Thess ♥ Thess ♥ | Web | 19. srpna 2011 v 11:17 | Reagovat

Jojo je..:)

28 jealous jealous | Web | 19. srpna 2011 v 11:39 | Reagovat

Tak tento film ma zaujal..Musím si ho stiahnuť,ale nemám rada tam kde preskakujú z scény na scénu potom ten film prestávám chápať.. :-D

29 Černá Paprika. Černá Paprika. | Web | 21. srpna 2011 v 17:10 | Reagovat

Je to můj velmi oblíbený film, který podle mě patří k těm nejlepším.. (podobně jako Soukromé životy Pippy Lee)

Je takový.. zvláštní. Smutný, veselý,.. rozesměje a rozbrečí zároveň, přesně jak píšeš.

30 kamkystranky0011 kamkystranky0011 | Web | 21. srpna 2011 v 20:32 | Reagovat

jak se dava na blog pocitadlo odpovz pls na mu blog :D  :D

31 kamkystranky0011 kamkystranky0011 | Web | 21. srpna 2011 v 20:32 | Reagovat

prosim :-D  :-D

32 Kathleen Kathleen | Web | 25. srpna 2011 v 13:14 | Reagovat

Jé, zrovna jsem si to asi úředevčírem stáhla a chcem se na to s kámoškou podívat! Takže jsem radši nečetla tvou recenzi, když jsou tam spoilery ;) Ale jeslti to patří do tvých TOP 10, tak musí být hezkej :)

33 Kathleen Kathleen | Web | 27. srpna 2011 v 12:32 | Reagovat

Ano, konec je hrozně hrozně překvapivej! Vůbec jsem to nečekala :)
Tu recenzi jsi napsala vážně krásně. Taky jsem se smála jak Tom šel tím parkem, všichni tančili a potom vešel do výtahu s úsměvem a pak když se zase přesunou dny tak z výtahu vystupuje s tak zdrceným výrazem...

34 Tánka ;) Tánka ;) | Web | 19. září 2012 v 19:57 | Reagovat

Je to krásny film...aj keď som ho nevidela celý lebo som pri ňom už dvakrát zaspala :D ale posledných 20min. dnes dopozerám ;)

35 Lucerna Lucerna | Web | 2. prosince 2012 v 22:52 | Reagovat

Moj najoblubenejsi zaner je fantasy :).
Pozrem si ten film, ked sa ti paci. Som zvedava.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama